marți, 17 septembrie 2019

Autoinvest pe Mintos

Mintos, in sfarsit, a reparat si imbunatatit optiunea de Autoinvest.

De mai multe saptamani, daca nu chiar luni, Autoinvest-ul pe Mintos functiona cu un mare delay.
Mai exact banii puteau sta in cont si zile intregi pana Autoinvest-ul se hotara sa se "trezeasca" si sa functioneze.




      Nu stiu daca aceasta perioada a fost o intamplare, un "bug" sau chiar asa s-a dorit sa functioneze, pentru ca e o prea mare coincidenta ca acest comportament al Autoinvest-ului a inceput cam simultan cu aparitia optiunii Invest and Access, care, personal, mie nu imi place deloc.
      Unul dintre motivele pentru care nu imi place Invest and Access este ca nu poti seta mai nimic, nici daca sa investeasca in imprumuturi cu BuyBack sau nu, nici dobanda, etc.
Practic nu poti seta decat marimea portofoliului, care, pana acum cateva zile, era de minim 500 euro, iar, mai nou, a ajuns la minim 10 euro.

      Dar sa revenim la Autoinvest:
de cateva zile merge ca uns, cum se strang minim 10 euro in cont, cum Autoinvest-ul se activeaza si investeste acei bani conform regulilor facute de mine. Timpul de reactie este acum, din cate am vazut, de cateva secunde, ceea ce e grozav!

Mai mult decat atat, cu Autoinvest-ul functional din nou se pot face lucruri grozave.
Si o sa va spun care este cel mai grozav dintre aceste lucruri, mai ales ca nu multi si-au dat seama ca poti face acest lucru!
 
   Deci, ceea ce poti face cu adevarat grozav cu Autoinvest este ca:
1. poti crea mai multe strategii de autoinvest, pe criterii diferite, spre exemplu pe dobanzi minime diferite
2. apoi fiecarei strategii ii asignezi o prioritate in ordinea descrescatoare a dobanzilor

Astfel, in momentul cand intra minim 10 euro in cont, strategia cu prioritatea cea mai mare se activeaza si incearca sa gaseasca un imprumut in care sa investeasca conform criteriilor mele.
In cazul in care nu gaseste nimic, Autoinvest-ul activeaza urmatoartea strategie ca prioritate si aceasta cauta la randul ei un imprumut care sa corespunda criteriilor definite de mine.
Si tot asa pana la ultima strategie. E grozav, nu?

      Sa dam un exemplu ca sa fie mai clar:
a. sa presupunem ca in contul curent tocmai au intrat 10 euro.
b. presupunem ca avem trei strategii:
     1. prima are ca si criterii investitia in imprumuturi cu buyback, dobanda minim 12% pe an, rating minim B
     2. a doua strategie are ca si criterii investitia in imprumuturi cu buyback, dobanda minim 12% pe an, rating minim C
     3. a treia strategie are ca si criterii investitia in imprumuturi cu buyback, dobanda minim 11% pe an, rating minim B

Ca urmare, strategia 1 se activeaza, si cauta imprumuturi conform celor 3 criterii de mai sus.
        Daca gaseste, investeste cei 10 euro.
        Daca nu gaseste nimic care sa fie peste 12% cu buyback si rating minim B, se activeaza a doua strategie, care cauta sa investeasca tot in imprumuturi cu 12% si buyback, dar minim rating C. Deci, in plus fata de strategia de mai sus, acestea se uita si la imprumuturile postate de loan originators cu rating C (deci mai riscante). Observati ca prin aceasta strategie incerc sa fac managamentul riscului, incercand sa il minimizez dar in acelasi timp incercand si sa nu stau cu banii neinvestiti in cont.
        Daca nici aceasta a doua strategie nu a gasit nimic, atunci se activeaza a treia strategie, care difera de prima strategie doar prin faptul ca am scazut dobanda cu un procent. Deci ceea ce am faut a fost ca am zis ok, daca primele doua strategii nu gasesc nimic, scad putin dobanda la care sunt dispus sa investesc, dar minimizez riscul in sensul ca nu mai caut sa investesc la loan originators cu rating C, cum faceam la a doua strategie, ci ma intorc la loan originators de rating minim B, cum faceam la prima strategie. E grozav, nu?

Si asa te poti "juca" cu cate strategii de autoinvest vrei.
Personal am , momentan, 6 strategii d eautoinvest.
Prespun ca vrei sa le vezi :), asa ca iata-le, ca si rezumat:


Personal sunt foarte multumit de Mintos, atat din punctul de vedere al vitezei de procesare a depunerilor, a timpului de transfer a fondurilor de pe platforma in contul meu bancar, a posibilitatii de diversificare a investitiilor pe platforma cat si a suportului lor, care mi se pare unul dintre cele mai bune!

So, sper, pentru cei ce investiti pe Mintos, sa va fie de ajutor ceea ce tocmai am prezentat mai sus.
In plus, din cate am inteles, Mintos lucreaza in continuare la optiunea de Autoinvest, pt a aduce si alte imbuntatiri, cum ar fi posibilitatea de a monitoriza cat de eficienta este fiecare strategie in parte.

Iar pentru cei ce inca nu investesc in Mintos dar vor sa investeasca, Mintos are o promotie momentan prin care, daca investiti prin intermediul unui referal link, beneficiati atat voi cat si cel care v-a dat referal link-ul de un bonus, in functie de suma investita la sfarsitul primelor 30 de zile de la inscrierea pe platforma. Bonusul este variabil si incepe de la 10.

Conditiile pentru bonus se pot studia aici:
Bonus

In cazul in care sunteti interesati de acest bonus si mai ales de investitii in p2p pe platforma Mintos, codul meu este LGVYB6 iar link-ul meu referal este:
referal link

In cazul in care nu stiti cum sa va inscrieti pe platforma, aveti mai jos link-ul de la postarea mea din martie 2018:
http://autoeducatiefinanciara.blogspot.com/2018/03/p2p.html

Daca aveti intrebari sau va pot ajuta va stau bucuros la dispozitie.

Spor la investit!

Nota de final:acest articol are caracter pur informativ și prezintă opinii personale ale autorului. Articolul nu reprezintă o recomandare de investiții.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022