luni, 29 iunie 2020

Banci ce ofera schimb valutar la cursul BNR

In cazul in care nu stiati, sunt cateva banci ce ofera (doar intr-un anumit interval orar al zilei ⌚, si doar intr-o anumita limita) posibilitatea de a face schimb valutar la cursul stabilit de Banca Nationala a Romaniei. 💲

Este o facilitate buna, de care este pacat sa nu profitam atunci cand avem nevoie.
Mai jos o sa detalizez care sunt bancile ce ofera aceasta facilitate si in ce conditii:

luni, 8 iunie 2020

The storm before the calm



O carte interesanta, o analiza amanuntita a SUA dpdv socio-politic si a influentelor pe care criza socio-politica spre care se indreapta SUA le va avea asupra economiei.

Este o istorie fascinanta a evolutiei SUA, de la inceputuri si pana acum, asa cum nu ati mai auzit-o nicaieri. Felul in care Friedman analizeaza lucrurile mi se pare unic!
Plecand de la premizele istoriei particulare a S.U.A., la care adauga conditiile actuale, economice si politice, autorul face niste predictii foarte interesante .

Cartea poate fi comandata de aici:
The Storm Before The Calm

Spor la citit! :)

marți, 2 iunie 2020

DeGiro

Nu am mai scris de mult timp pe blog, din motive mai mult sau mai putin pertinente.
Poate, cand o sa vina momentul, o sa le explic pe cele pertinente...

Pana atunci sa va povestesc o scurta experienta pe care am avut-o in aceste zile:

am vrut sa profit de volatilitatea actiunilor pe bursele europene, si nu numai, si , drept urmare, am incercat , dupa un studiu al diferitilor brokeri si a comisioanelor, sa imi deschid un cont de tranzactionare la DeGiro.

Mai am un cont deschis la un broker extern, Drivewealth, dar, pe langa faptul ca nu imi place platforma lor, nu prea am nici incredere in ei, fiind un broker nou.

Ultima postare

Sfarsit de 2022