vineri, 10 august 2018

Guvernul Romaniei in lupta cu Pilonul 2


Guvernul Romaniei (atat cat mai este el al Romaniei) continua lupta cu Pilonul 2 de pensii si decide sa puna un comision pe contributiile noastre la pilonul 2.

Daca pana acum tipau in gura mare ca administratorii de Pilon 2 percep comisioane prea mari (ceea ce este partial adevarat) acum s-au hotarat sa mai puna si ei un comision in plus.
Minunat, nu?

Astfel, din contributiile noastre lunare catre Pilonul 2 se va retine un procent de 0.5% de catre Casa de Pensii.

Sincer, nu stiu cat de constitutional este acest lucru... din punctul meu de vedere este inca o tentativa, iresponsabila, de a submina Pilonul 2, despre care guvernantii nu vor sa inteleaga in continuare ca nu este o concurenta la Pilonul 1 ci O COMPLETARE A LUI.

Comision de 0.5% PERCEPUT DE STATUL ROMAN pt contributiile catre Pilonul 2


later edit:   se pare ca acest 0.5% se va retine din acel 2.5% care reprezinta comisionul maxim pe care un administrator de Pilon 2 il poate aplica drept comision de subscriere. Acum ramane de vazut daca administratorii de fonduri Pilon 2 vor accepta asta ca si pierdere din partea lor (diminuare de profit) sau daca vor cauta si gasi o metoda de transfer a acestui "comision", pus de catre stat, catre cei care contribuie la fondurile Pilon 2.  Personal cred ca, in actualul contex politic, administratorii fondurilor Pilon 2 vor prefera sa isi asume aceasta pierdere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022