miercuri, 10 aprilie 2019

Guide to becoming rich


O alta carte scrisa de Kiyosaki in care autorul isi prezinta principiile care l-au insotit de-a lungul vietii in procesul de a ajunge bogat.

Practic Kiyosaki ne transmite ca nu e nevoie sa renunti la placerile vietii si sa traiesti sub nivelul tau de trai ca sa ajungi bogat, in schimb este vital sa ai o educatie financiara foarte buna, sa intelegi ce este un activ si un pasiv, sa intelegi diferenta dintre o datorie buna si una rea si, mai ales, sa intelegi o declaratie financiara si sa stii sa iti faci singur o asemenea declaratie, in care sa iti evidentiezi activele, pasivele, cash flow-ul, etc






In carte este prezentat (pentru cei ce au mai multe carduri de credit) si un mod de a le elimina sau a le reduce la unul singur.
Pe scurt, autorul sugereaza sa alegi cardul de credit cu soldul cel mai mic, sa platesti minimul la restul si sa dublezi sau triplezi suma lunara platita la cel ales, pana rambursezi toata datoria de pe el, dupa care sa il inchizi.
Apoi se ia cardul de credit cu cel mai mic sold ramas, si se repeta procesul.

De asemenea el subliniaza de mai multe ori in carte importanta intelegerii diferentei dintre datoriile bune si datoriile rele si rapiditatea cu care datoriile bune l-au ajutat pe el sa ajunga bogat.

Totodata Kiyosaki accentueaza importanta cunoasterii celor trei tipuri de venituri si mai ales a diferentei dintre ele:
- venitul castigat (spre ex: salariul)
- venitul pasiv (spre ex: imobiliare)
- venitul de portofoliu (spre ex: dividendele)

E o lectura interesanta insa, daca ai citit deja mai multe carti scrise de el, nu aduce nimic cu adevarat revolutionar, dar merita citita, cel putin pentru mindset, daca nu si pentru a sedimenta mai bine cateva idei pe care el tot le reia in cartile lui.

Cartea poate fi comandata de aici:
Guide to becoming rich



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022