miercuri, 21 noiembrie 2018

Impozitul pt profitul de pe bursa va fi eliminat (proiect)


Se pare ca al nostru guvern ia in calcul sa elimine impozitul pt castigurile de pe bursa.
In momentul de fata, pt castigurile de pe bursa, un investitor plateste un impozit de 16%.

In noul cod fiscal se pare ca se va elimina, pentru persoane fizice,  impozitul pt castigurile din tranzactiile facute pe bursa.

In paranteza fie spus, din punctul meu de vedere trebuia sa fie de mult timp public acest cod fiscal, pt o cat mai buna predictibilitate, pt ca deja suntem aproape de sfarsitul lunii noiembrie, deci nu mai e mult pana la inceputul noului an.

Probabil aceasta modificare se face in dorinta de a stimula piata de capital din Romania.
Se tot incearca de cativa ani cresterea numarului de investitori persoane fizice pe bursa romaneasca, in prezent fiind aprox 15.000.
Din punctul meu de vedere aceasta masura ar trebui sa vina la pachet cu eliminarea impozitului pe dividende, mai ales ca aceasta masura era prevazuta in programul de guvernare al aliantei care a castigat alegerile acum 2 ani.... (nu ca asta ar mai insemna ceva in Romania astazi....).

In alta ordine de idei se pare ca, undeva pe la inceputul anului viitor, investitorii persoane fizice vor putea sa tranzactioneze produse financiare (probabil certificate futures, dar inca nu este f clar ce) pe Bursa Romana de Marfuri.
Ar fi interesant sa se realizeze si acest lucru, pt ca un mic investitor sa aiba acces la mai multe produse financiare (pe o piata romaneasca care oricum e f saraca in instrumente , comparativ cu alte piete din vest sau chiar din zona).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022