miercuri, 12 decembrie 2018

Noua lege a pensiilor





Guvernul pregateste noua lege a pensiilor, lege care, din cate spun cei ce au vazut draftul proiectului, defavorizeaza mult pe cei ce au salariul in intervalul dintre salariul minim si salariul mediu pe economie.

Mai exact, in functie si de perioada de contributie, un angajat care a avut un salariu mediu si a contribuit la pilonul 1 (adica angajatorul i-a virat toate taxele aferente) o sa primeasca pensia minima din acel moment. (daca a contribuit pana in 15 ani)




Similar, un angajat care a avut pana la 75% din salariul mediu si a contribuit la pilonul 1 (adica angajatorul i-a virat toate taxele aferente) o sa primeasca pensia minima din acel moment. (daca a contribuit pana in 25 ani)

Aceeasi poveste se repeta si pt cei ce au contribuit 35 de ani , cu contributii aferente unui salariu intre salariul minim si pana la 60% din salariul mediu.

Concluzia: sarind peste faptul ca legea nu este corecta din punctul meu de vedere, in niciun caz nu avem voie sa ne bazam doar pe pensia de la stat!

Deci, economisiti si investiti!

Mai jos gasiti un articol din Adevarul, referitor la noua lege a pensiilor.
Legea pensiilor

2 comentarii:

  1. Ar fi normal sa se inteoduca in programa scolara ora de Legislatie, incepand de la clasa 5-a. De ex, clasa a 5-a Codul Rutier, cls a 6-a Codul Familiei, cls a 7-a Codul Penal, cls
    a 8-a Codul Muncii

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, ar fi normal sa se introduca, dar oare exista interesul sa avem o populatie educata? O populatie educata e mult mai greu de controlat si mainpulat....

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022