joi, 27 decembrie 2018

The new case for gold

O carte foarte interesanta este The new case for gold , scrisa de James Rickards.

In carte suntem purtati intr-o istorie a banilor pe vremea cand banii erau din aur sau argint si mai apoi, cand s-a trecut la banii de hartie dar cu acoperire in aur.



Ni se expun avantajele unei monede cu acoperire in aur si motivele pentru care s-a renuntat la acest lucru.
In acelasi timp ni se demonstreaza de ce este intelept sa avem in portofoliu si aur, si nu etf-uri de aur, ci efectiv aur fizic.
Autorul face cateva simulari si scenarii ce pot aparea la urmatoarea criza si concluzia este una singura: orice investitor serios trebuie sa detina aur fizic, sau unitati in cele cateva fonduri (diferite de ETF-uri) ce au in spate aur fizic ALOCAT. Autorul explica foarte clar si care este diferenta intre majoritatea ETF-urilor ce investesc in aur, si care au in portofoliu aur NEALOCAT si cele cateva fonduri ce investesc in aur si detin aur fizic ALOCAT.

In acelasi timp autorul vine cu o idee, pe care incep sa o aud tot mai des, ca, in viitorul apropiat sau mediu, o sa urmeze o resetare a sistemului financiar global, si ni se prezinta si cateva argumente pentru aceasta idee.

Este o carte pe care orice investitor ce cauta diversificare, sau care doreste sa inteleaga cum functioneaza sistemul financiar global, trebuie sa o citeasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022