luni, 17 septembrie 2018

Reduceri timide de comisioane la BRD Asset Management


In sfarsit  BRD Asset Management  a ajuns, probabil, la concluzia ca percepe niste comisioane mari (ca sa spun doar asa) la fondurile pe care le are in portofoliu.


Ca atare a trecut, la unele fonduri, la reducerea cheltuielilor pe care un investitor le are cu aceste fonduri.

Un exemplu este fondul BRD Obligatiuni, unde acum cateva luni cheltuielile totale suportate de catre investitor erau acum cateva luni de 1.83% din activ, iar acum sunt de 1.38%. Inca este mare , din punctul meu de vedere, totalul acestor cheltuieli pt un fond de obligatiuni, dar apreciez ca au inceput totusi sa micsoreze aceste cheltuieli.

De asemenea la BRD Simfonia cheltuielile au fost scazute de la 1.09% pe an din activ la 1.05% pe an din activ, ramanand totusi foarte mari pt un fond monetar.
Pt comparatie fondul monetar BT Fix de la Banca Transilvania are cheltuieli curente de 0.36% pe an din activul net. Parca e altceva, nu?

In continuare la BRD Index, fond de actiuni,  cheltuielile totale suportate de un investitor sunt de 2.37% din activ, ceea ce eu consider ca este enorm pt un fond care se vrea a fi de indici...

Este foarte probabil ca aceste reduceri sa continue in viitor pt ca altfel nu cred ca vor putea fi competitivi pe piata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022