miercuri, 4 aprilie 2018

PSD are o obsesie: Pilonul 2

Un articol intersant in Wall-Street in care se arata cum, in continuare, PSD doreste sa puna mana (a se citi "sa fure") pe banii celor care au contribuit pana acum la Pilonul 2 de pensii.
Acum, serios, trebuie sa ai grave probleme de IQ sau de logica pt a vrea sa iti muti banii de la Pilonul 2 la stat... si mai ales sa crezi sau macar sa iei in calcul aberatii de genul:

"Informatiile trebuie aduse la cunostinta contribuabililor vis-a-vis de cat s-a acumulat (la Pilonul I de stat - n.r.), pe ce se bazeaza omul, sa stie exact care este perioada de timp in care el acumuleaza si cat acumuleaza, pentru a fi sigur ca banii pe care el ii depune lunar exista si sunt folositi intr-un mod eficient si ca va avea siguranta unei pensii atunci cand iese la pensie. "
Pai ce sa se acumuleze la Pilonul I?.... Pt ca ce contribui eu la Pilonul I azi se duce la cel care e pensionar azi, nu se pastreaza pt mine cand o sa fiu pensionar! Pe cand la Pilonul II intri frumos in cont online si vezi cat s-a acumulat acolo PENTRU TINE! Aceia sunt banii tai pt cand o sa iesi TU la pensie, nu pt pensionarii de astazi!
Dar banuiesc ca aceste declaratii fara nicio logica se adreseaza electoratului lor...
Eu as vrea sa existe un mecanism optional si pt trecerea de la Pilonul I la Pilonul II, astfel incat tot ce contribui la Pilonul I sa pot sa mut la Pilonul II!

Articolul poate fi citit aici:

PSD vs Pilonul 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022