sâmbătă, 7 aprilie 2018

Raiffeisen Acumulare

Raiffeisen Asset Management se aliniaza tendintelor din piata de pensii.



 R.A.M. va reduce comisionul de subscriere pt fondul de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, incepand cu data de 01.10.2018, de la 4% la 1.5%.

Prin aceasta reducere semnificativa Raiffeisen Acumulare se alatura altor 3 fonduri care deja au operat reduceri ale comisioanelor de subscriere (direct sau prin plafonare), acestea fiind NN Activ,  NN Optim si BCR Plus.

Totodata Raiffeisen Acumulare devine astfel cel mai atractiv fond (de la Pilonul 3) din punctul de vedere al comisionului de subscriere, alaturi de NN Activ, ambele avand acest comision in valoare de 1.5%.

Daca insa tinem cont si de comisionul de administrare atunci Raiffeisen Acumulare devine cea mai buna optiune dpdv al comisioanelor, deoarece el are un comision de administrare de 1.8% pe an pe cand NN Activ are 1.95% pe an.

In continuare cred ca , chiar si cu aceste reduceri de comision de subscriere, fondurile pilon 3 din Romania au comisioane PREA MARI.

Eu as investi bucuros, daca ar exista in Romania, intr-un fond Pilon 3 care sa investeasca in fonduri de indici si care sa imi perceapa CHELTUIELI TOTALE sub 1% !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022