marți, 21 iulie 2020

Depozite bancare vs Titluri de stat Fidelis


Analistii de la Goldring au facut un rezumat interesant al randamentelor intre titlurile de stat Fidelis (ce vor fi listate si la BVB) si dobanzile depozitelor practicate in acest moment in piata.

Lasand la o parte subiectivismul, pentru ca , logic, interesul lor e sa investesti in titluri de stat prin ei, titlurile de stat , IN LEI, ies mai bine decat depozitele , tinand cont de dobanzile ACTUALE si de INFLATIA ACTUALA.



Analiza este doar pe partea de lei, fara sa fie facuta si comparatia intre titlurile de stat in euro, ce au o dobanda de 2%  si depozitele oferite de bani pt euro. 
Daca ar fi facuta aceasta comparatie, titlurile de stat ar iesi SI MAI BINE aici, pt ca dobanzile practicate de banci pentru produse de economisire in euro sunt...jenante.
Dar asta pentru ca sunt foarte multi bani 💰 in piata, atat lei, cat, mai ales, euro. Acum se poate si vedea cine a tiparit mai mult, BNR sau ECB 👦. Voi cine credeti? 👨

Personal m-ar fi interesat titlurile de stat in euro, la dobanda oferita, dar maturitatea de 5 ani oferita nu este pe gustul meu. 👎
Stiu, o sa spuneti ca daca sunt listate pe BVB atunci le pot vinde cand vreau. Corect, dar daca atunci cand vreau sa le vand piata este jos? 

Ca atare nu o sa investesc in aceste tiluri de stat, pt ca am alte planuri cu banii.
Dar pentru cei ce au banii in depozite la dobanzi infime si care nu au nimic la orizont pt acei bani, titlurile de stat sunt o alternativa buna. 👍

Analiza celor de la Goldring poate fi accesata aici:
Analiza Titluri vs Depozite

De asemenea termenii ofertei pot fi studiati pe site-ul BVB aici:
Termeni titluri Fidelis

Iar prospectul poate fi studiat pe site-ul MF aici:
Prospect Fidelis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022