duminică, 25 februarie 2018

ASF toate comisioanele fondurilor P2

Similar cu articolul precedent , am gasit pe site-ul ASF o sintetizare a comisioanelor fondurilor de la pilonul de pensii P2.



In urma studierii lui o sa vedeti ca sunt comisioane mult mai mici decat la P3.

Daca tinem cont si de faptul ca randanentele fondurilor P2 sunt mai mari decat cele ale fondurilor P3, chiar nu inteleg de ce anumite persoane au vrut (sau doresc inca) desfiintarea pilonului 2.

Mai mult, nu ii inteleg nici pe cei (ma refer la contribuabili) care sunt total dezinteresati de pilonul 2. Mai exact nu stiu la ce fond au pilonul 2  sau, daca stiu, habar nu au cat au acolo si nici nu ii intereseaza acest lucru...Oamenii chiar nu inteleg ca aceia sunt banii lor!

Mie mi se pare ca atat pilonul 2 cat si pilonul 3 sunt o idee foarte buna, si ca aceste fonduri ar trebui sa fie nelipsite din investitiile unui om care vrea sa aiba o pensie decenta, aceste fonduri venind in completare la pilonul 1, care este pensia primita de la stat, si care, tinand cont de conditiile demografice din Romania, nu poate decat sa scada din ce in ce mai mult in viitor.

Singurul lucru ce ma deranjeaza la P3 este ca efectiv are comisioane imense. Daca aceste comisioane ar fi mai mici, atunci pilonul 3 chiar ar fi o solutie viabila, o solutie win-win.
Momentan e o solutie win doar pt administratorii fondurilor P3.

ASF comisioane TOTALE P2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va treceti numele sau un pseudonim cand comentati, pentru a nu aparea cu "anonim". Multumesc!

Ultima postare

Sfarsit de 2022